Boldog névnapot
 
 
 
A nap idézete a www.citatum.hu oldalon:
 

                                                                                                                                                                       

lap tetejére

 

Finomságok

A nyár legizgalmasabb ízeit még egyszer (vagy akár többször is) érdemes tálalni. Most többféle saláta recepttel fejelnénk meg az eddigieket. Könnyű vacsorának vagy akár köretnek is nagyszerűek, de reggelire pirítóshoz is finom falatok lesznek. Egyszóval nem kell, hogy a salátád unalmas legyen, próbáld ki inkább ezeket a recepteket.

Frida Kahlo cukkinisalátája

Hozzávalók (6 személyre):

  • 6 kicsi cukkini
  • 2 közepes db avokádó
  • 3 ek olívaolaj+ a sütéshez
  • 3 ek vörösborecet
  • 0.5 ek cukor
  • 1 ek só
  • 1 csokor koriander (kisebb)
  • 120 g parmezán sajt

Rázzuk össze az olívaolajat, a sót, a cukrot és a vörösborecetet, majd tegyük félre. A cukkinit karikázzuk vékony szeletekre, miután alaposan megmostuk. Süssük az összes szeletet aranybarnára, kb. oldalanként 3 percet fog igénybe venni. Amikor készen vannak, helyezzük el őket egy salátástálban. Ezután hámozzuk meg az avokádót, és vágjuk vékony szeletekre, majd tegyük a cukkinire. Csorgassuk rá a vörösborecetes öntetet, majd szórjuk rá az apróra vágott koriandert. Keverjük össze az egészet, és reszeljük rá a parmezánsajtot.

Jó étvágyat kívánunk!

 

Forrás: saveur.com

Padlizsán saláta

 

  •  
     
 
Hozzávalók (2-4 személyre):
 
2 db padlizsán
4 paradicsom
2 db kaliforniai paprika
rozmaring és más zöld fűszerek
3 gerezd fokhagyma
só, bors
mozzarella golyók
olívaolaj
balzsamecet

A padlizsánt vágjuk kisujjnyi vékony szeletekre, sózzuk meg és hagyjuk állni negyed órát. Ezután itassuk fel róla a sós lét, majd fűszerezzük különböző zöld fűszerekkel: oregánó, kakukkfű, rozmaring, valamint borssal, sóval és apróra zúzott fokhagymával. Vegyünk egy tűzálló tálat, és fektessük benne el a padlizsán szeleteket, de előtte olajozzuk ki olívaolajjal alaposan. A paradicsomot és a kaliforniai paprikát is rátehetjük, de nyersen is hozzáadhatjuk majd a végén. Kb. 30 percig süssük a sütőben, először lefedve, majd pirítsunk rá.

Helyezzük el egy nagy salátástálban a padlizsánt, a karikákra vágott paradicsomot és a kaliforniai paprikát. Locsoljuk meg balzsamecettel, adjunk hozzá friss rozmaring és bazsalikomleveleket, és szórjuk a tálba a mozzarella golyókat is.

 

Paradicsom saláta másként – Paradicsom salsa

Hozzávalók (1-2 személyre):
 
2 nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
olívabogyó ízlés szerint
1 maréknyi ruccola (friss)
1 maréknyi oregánó (friss)
1 maréknyi bazsalikom (friss)
pár levélke citromfű
só, bors
őrölt kurkuma
balzsamecet

 

olívaolaj
 
Az összes hozzávalót nagyon apróra vágjuk, a friss fűszernövényeket finomra aprítjuk, egy tálba tesszük, sózzuk, borsozzuk, őrölt kurkumával fűszerezzük, és alaposan összekeverjük. Rácsorgatunk egy kis olívaolajat és balzsamecetet, majd 20 percig állni hagyjuk. Pirítóssal, juhtúróval, sajttal, sonkával fogyasztjuk.
 
Forrás:http://proaktivdirekt.com/magazin/cikk/cukkini-paradicsom-es-padlizsan-salata-friss-nyari-izek-meg-utoljara?referer=ac6a95b9d6
 

 

Finomságok hozzászólásai

Szólj hozzá

0.035 mp